سفارش تبلیغ
صبا ویژن
عطش

چند روزی است روزه میگیرم،

جگرم از تشنگی شده بی تاب.عطش

نا خودآگاه در میانه روز

گریه کردم برای طفل رباب.

فدای لب عطشانت یا حسین(ع)



نظر  

نوشته شده توسط رضا در پنج شنبه 89/5/28 ساعت 5:29 عصر موضوع | لینک ثابت


شهید باکری

بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا الله، یا محمّد ،‌یا علی یا فاطمه زهرا یا حسن یا حسین
یا علی یا محمّد یا جعفر یا موسی یا علی یا محمّد یا علی شهید باکری
یا حسن یا مهدی (عج) و تو ای ولی مان یا روح الله!
و شما ای پیروان صادق شهیدان.
خدایا!
چگونه وصیت نامه بنویسم در حالی که سراپا گناه و معصیت، و سراپا تقصیر و نافرمانیم؛ گرچه از رحمت و بخشش تو ناامید نیستم ولی ترسم از این است که نیامرزیده از دنیا بروم؛ رفتنم خالص نباشد و پذیرفته درگاهت نشوم.
یا رب! العفو .
خدایا! نمیرم در حالی که از ما راضی نباشی.
ای وای که سیه روی خواهم بود.
خدایا! چقدر دوست داشتنی و پرستیدنی هستی!
هیهات که نفهمیدم!
یا اباعبدالله شفاعت.
آه چقدر لذّت بخش است انسان آماده باشد برای دیدار ربّش! ولی چه کنم که تهیدستم. خدایا! تو قبولم کن!
سلام بر روح خدا، نجات دهنده ما از عصر حاضر، عصر ظلم و ستم ،‌عصر کفر و الحاد، عصر مظلومیت اسلام و پیروان واقعی اش.
عزیزانم!
اگر شبانه روز شکرگزار خدا باشیم که نعمت اسلام و امام را به ما عنایت فرموده باز کم است. آگاه باشیم که سرباز راستین و صادق این نعمت شویم. خطر وسوسه های درونی و دنیا فریبی را شناخته و بر حذر باشیم که صدق نیت و خلوص در عمل، تنها چاره ساز ماست.
ای عاشقان اباعبدالله!
بایستی شهادت را در آغوش گرفت، گونه ها بایستی از حرارت و شوقش سرخ شود و ضربان قلب تندتر بزند؛
بایستی محتوای فرامین امام را درک و عمل نماییم تا بلکه قدری از تکلیف خود را شکرگزاری به جا آورده باشیم.
وصیت به مادرم و خواهران و برادران و اهل فامیل؛
بدانید اسلام تنها راه نجات و سعادت ماست، همیشه به یاد خدا باشید و فرامین خدا را عمل کنید. پشتیبان و از ته قلب، مقلّد امام باشید، اهمیت زیاد به دعاها و مجالس یاد اباعبدالله و شهدا بدهید که راه سعادت و توشه آخرت است. همواره تربیت حسینی و زینبی بیابید و رسالت آنها را رسالت خود بدانید و فرزندان خود را نیز همانگونه تربیت دهید که سربازانی با ایمان و عاشق شهادت و علمدارانی صالح، وارث حضرت ابوالفضل (ع) برای اسلام به بار آیند. از همه کسانی که از من رنجیده اند و حقی بر گردن من دارند، طلب بخشش دارم و امیدوارم خداوند مرا با گناهان بسیار، بیامرزد.
خدایا!
مرا پاکیزه بپذیر.
مهدی باکری



نظر  

نوشته شده توسط رضا در پنج شنبه 89/5/28 ساعت 5:15 عصر موضوع وصیت نامه شهید باکری | لینک ثابت


دستمزد ماهی هزار یورویی سیا برای کادر رسانه ای موسوی

صراط - یک سایت ضد انقلابی فعال در فتنه سبز، تشکیلات مخفی پاریس-بروکسل را به همراه رجب مزروعی و پسر فراری وی (حنیف مزروعی)، گردانندگان واقعی شبکه تلویزیونی موسوم به «رسا» (وابسته به موسوی و کروبی و خاتمی) معرفی کرد.

خودنویس که توسط شماری از روزنامه نگاران فراری - از جمله ن-ک اداره می شود، با اشاره به وابستگی رسا به موسوی و کروبی نوشت: اعضای تشکیلات رسا خود را مشاور و نماینده موسوی معرفی می کنند و آقای کروبی هم پیام ویدیوئی حمایت از آنها داده است. آقای موسوی! آیا تشکیلات مخفی پاریس-بروکسل چنان که تبلیغ می شود فرستاده و نمایندهفتنه سبز شمایند؟ آقایان «ش»، «ا-ا»، «ح-غ»، «ر-م» ]رجب مزروعی[ و آقازاده ایشان ]حنیف مزروعی گرداننده فراری سایت نوروز[ را شما برای ایجاد تشکیلات و درست کردن رسانه فرستاده اید. آیا از عملکرد این آقایان به همراه «س-م» و «ا-ن» ]طنزنویس فراری و همکار مهاجرانی در سایت جرس[ تشکیلات مخفی رسا را برپا کرده اند یا خیر؟ شمه ای برایتان می گوییم. آقای «ش» که اساساً معلوم نیست چه نقشی در جنبش سبز داشته اند، با صرف... هزار یوروی اولیه، «ح.م.» و «ا.ن» و «س.م» را در خانه اجاره ای بروکسل که قرار بود استودیوی تلویزیون شود، دست به دست دادند. آیا این کار... هزار یورو هزینه داشت. این رقم بین چه کسانی تقسیم شد؟ سپس آقای «ح.غ» عضو همیشگی ادوار که ناگهان در زمان انتخابات به شما پیوست و خودش را رئیس تشکیلات شما در تهران معرفی می کند از راه رسید، با... هزار یورو، کمی بعد از حضور نیمه مخفی آقای «ا.ا» باخبر شدیم، به عنوان مشاور و نماینده میرحسین موسوی. این چندنفر به هم پیوستند و با آقازاده آقای بهزاد نبوی که در کانادا اقامت دارند و چون همراه ب.ا ]بهروز افخمی[(نماینده اسبق مجلس و فیلم ساز) هستند و نمایندگان مجاهدین انقلاب و آقای کروبی به حساب می آیند، هسته اولیه را تشکیل دادند. تا اینجا همه این «آقایان» برای همگان ناشناسند، جز آقای ا.ن - صاحب نظریه اسب تروا که لطمه بزرگی به جنبش سبز زد- که از شدت «اعتقاد» به جنبش، ناهار را با علی کشتگر می خورد، شام را با مشاور رضا پهلوی- البته بدون مشروبات- و برنامه ریز و برنامه ساز «رسا» هم هست. همه منتظر بودند ظاهراً تا جناب «سردبیر» برسد که برخلاف بقیه خیلی هم مشهور است. ایشان جناب ر.م عضو رهبری جبهه مشارکت و نماینده سابق مجلس ]و رئیس سابق انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران[ هستند. ایشان در جنبش سبز نقش بسیار بزرگی بازی کردند. ]گفته می شود[ همان شب اول دستگیری ها که همراه چهارصد نفر دیگر احضار شدند، اعتقاد خود را به «نظام» اثبات کردند و قول دادند لب از لب باز نکنند. واقعا هم عمل کردند. کهریزک قتل گاه می شد و... ایشان لب از لب باز نکردند.

خودنویس اضافه می کند: این آقایان که نام بردیم نمایندگان جنبش سبز هستند؟ می دانید که همین آقایان نه تنها همه فعالین جنبش سبز را دور زدند و همه کسانی را که در خارج کشور تا پای جان برای جنبش کوشیده بودند بعنوان «ضدانقلاب» و «غیرخودی» راندند، حتی جوانان تازه رسته از زندان و گریخته از ایران را نامحرم دانستند. درد را به کجا بریم که حتی روزنامه نگارانی که در زندان های بعد از کودتای انتخاباتی مورد تجاوز]!![ قرار گرفته اند، توسط تشکیلات بالا «غیرخودی» محسوب می شوند؟ این است معنای ایران برای ایرانیان؟ برخی از این افراد در عمرشان حتی یک خط هم ننوشته اند اما جایگزین روزنامه نگاران حرفه ای می شوند. این سایت ضد انقلابی در ادامه آورده است: همراه با بیانیه شبکه سبز کلیپی هم در تلویزیون اینترنتی رسا در دسترس عموم قرار گرفته است. بخش سیاسی این کلیپ، چیزی نیست جز سخنان سران جبهه مشارکت در کنگره این حزب و برخی از تصاویر دادگاه. در تصاویر خیابانی که به دقت تمام انتخاب شده است، حتی یک فریم از جوانانی نیست که در هیئت ندا و سهراب به خیابان آمدند و در خون خود غلتیدند و اکنون نمادهای جنبش مدنی جامعه ایرانند. این تصاویر برگزیده در کلیپ برای راضی نگاه داشتن کیست؟

خودنویس در پایان خبر خود نوشت: « آقای موسوی! باور کنیم که آقای ر.م. ماهیانه... هزار یورو، آقازاده ایشان... هزار یورو، آقای ا.ن. ماهیانه... هزار و آقای غ. ماهیانه... هزار یورو از رسا می گیرند؛ در حالی که بسیاری از جوانان فعال جنبش سبز که بعد از رهائی از زندان، گریخته اند در زیر پل ها و گوشه پارک ها گرسنه می خوابند؟». یادآور می شود در راه اندازی شبکه رسا غیر از برخی عناصر ضد انقلاب فراری مقیم پاریس و بروکسل، برخی اعضای حلقه لندن (جرس) نیز مشارکت دارند. شهرهای برلین، بروکسل، پاریس درکنار لندن از برخی عناصر ضدانقلاب وابسته به سرویس های جاسوسی سیا، ام آی6 انگلیس و موساد میزبانی می کنند. به تازگی چند نشست در شهرهای برلین و بروکسل برای راه اندازی تلویزیون کذایی برگزار شد که شماری از مقامات کشورهای مذکور نیز حضور داشتند و بودجه هایی نیز از سوی برخی از این کشورها اختصاص یافته است. محافل اطلاعاتی آمریکایی و اروپایی می کوشند بی آبرویی رسانه هایی چون بی بی سی و صدای آمریکا و رادیو فردا را با ایجاد شبکه ها و رسانه های شبه ایرانی جبران کنند. شبکه های رسا از این جهت نمونه دست دوم رسانه های دولتی فارسی زبان آمریکایی و اروپایی محسوب می شوند.


نظر  

نوشته شده توسط رضا در سه شنبه 89/5/26 ساعت 4:12 عصر موضوع فتنه سبز | لینک ثابت


چرا نمی آیی

به لب رسیده مرا جان چرا نمی آیی

 

رسیده عمر به پایان چرا نمی آیی

سیاه چون شب تار است روز یارانت

کجایی ای مه تابان چرا نمی آیی

شدست جمع بدنها و دل زهم دور است

میان جمع پریشان چرا نمی آیی

امید ماست که این مشکلات جانفرسا

شود به دست تو آسان چرا نمی آیی

زپا فکنده مرا درد هجرت ای دلبر

بس است این همه هجران چرا نمی آیی

دوای درد فراقم به جز وصالت نیست

تویی مرا همه درمان چرا نمی آیی

کلام حق شده مهجور در میان بشر

تو ای مفسر قرآن چرا نمی آیی

ببین که در همه عالم به دوستدارانت

شود چه ظلم فراوان چرا نمی آیی

برای آنکه بدانند صاحبی داریم

یگانه صاحب دوران چرا نمی آیی

بیا که عاشق محزون ز دوریت دارد

مدام دیده گریان چرا نمی آیی

شعری بسیار زیبا و پر معنا از پدر شهید حمید دانشجو

اللهم عجل لولیک الفرجشعر



نظر  

نوشته شده توسط رضا در دوشنبه 89/5/25 ساعت 5:32 عصر موضوع شعر، امام زمان | لینک ثابت


رسانه فتنه گران

یک رسانه دیگر برای فتنه گران
تلویزیون سبزی ها برای دریافت کمک مالی راه اندازی شد
این رسانه ی اینترنتی در 10 ماده که بیشتر شبیه چکیده بیانیه های میر حسین موسوی است ، اهداف خود را بیان کرده و در قسمتی از آن در حالی که اینطور به نظر می رسد که لندن نشینان فتنه گر هنوز به دنبال تغییر نتیجه انتخابات خرداد 88 هستند ...
"صراط" - رفقای لندن نشین موسوی ، کروبی و خاتمی با وجود اطلاع از تمام ناکامی ها و از بین رفتن هوادارانشان همچنان برای نشان دادن زنده بودن خود به تلاش می کنند .
در آخرین اقدام جالب سبزی ها ، سایت جرس که توسط مهاجرانی مدیریت می شود از راه اندازی تلویزیون رسانه سبز ایران خبر داده است .
جالب اینجاست که یکصد و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب مشروطه بهانه افتتاح این تلویزیون بوده و وعده داده شده است که بخش ماهواره ای آن دراوایل ماه رمضان راه اندازی شود .
به گزارش صراط این رسانه ی اینترنتی در 10 ماده که بیشتر شبیه چکیده بیانیه های میر حسین موسوی است ، اهداف خود را بیان کرده و در قسمتی از آن در حالی که اینطور به نظر می رسد که لندن نشینان فتنه گر هنوز به دنبال تغییر نتیجه انتخابات خرداد 88 هستند، آورده است : "رسا با تکیه بر منشور جنبش سبز تنها راه عملی ‌و مطلوبِ تغییر وضع کشور و نیل به مردم سالاری و آزادی را روش‌های مسالمت آمیز و مدنی می‌داند."
دست اندرکاران این شبکه تلویزیونی نحوه تامین منابع مالی خود را تنها از طریق کمک‌های مردمی و تبلیغات عنوان کرده و گفته اند که از هیچ دولت و یا سازمان دولتی خارجی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مطلقا کمکی دریافت نخواهد کرد!
این در حالی است که سایتها و تلویزیونها زنجیره ای خارج نشین این طیف دائم از وضعیت بد مالی خود ناراضی بوده و هرازچندگاهی ادعای تعطیلی رسانه خود را دارند و بعد از گذشت مدتی نه تنها رو به تعطیلی نرفته بلکه رسانه های دیگری هم راه اندازی می نمایند.
در قسمتی از بیانیه راه اندازی این تلویزیون آمده است "اگر می خواهید این رسانه تداوم و ارتقا یابد با کمکهای مالی خود در اداره رسا شریک شوید. تک تک شهروندان سبز ایران سهامدار رسانه سبز ایران هستند."
پیش از این وابستگی مالی اکثر رسانه های حامی فتنه گران به سازمانهای جاسوسی امریکا و انگلیس اثبات شده بود .
گفتنی است هنوز مشخص نیست موسوی و کروبی تا چه میزان به این شبکه تلویزیونی - اینترنتی کمک کرده اند؟!


نظر  

نوشته شده توسط رضا در یکشنبه 89/5/17 ساعت 6:34 عصر موضوع رسانه، فتنه، هزینه | لینک ثابت


مطلب روز

حسین شریعتمداری
پشت پرده همایش ایرانیان خارج کشور
از چندماه قبل که زمزمه برپایی این همایش آغاز شد به آسانی قابل پیش بینی بود که تحت پوشش و نام جذاب «همایش بزرگ ایرانیان خارج از کشور» چه آشی قرار است پخته شود و چه کسانی این دیگ را دور از چشم رئیس جمهور محترم و تنها با سوءاستفاده از نام و جایگاه -و متاسفانه اعتماد غیرقابل توجیه- ایشان، روی اجاق گذاشته اند! دو سال پیش نیز همایشی با همین نام و همین عنوان برپا شده بود و گردش کار و نتایج آن می توانست نشانه های هشداردهنده ای درباره دومین نمونه آن باشد، یعنی همایشی که از امروز صبح در تهران برپا می شود و نزدیک به 1200تن از ایرانیان مقیم خارج کشور برای شرکت در آن دعوت شده اند. برخی از گزارش ها و اخباری که درباره همایش 11مرداد89 به کیهان می رسید، نه فقط تأسف آور، بلکه سوال برانگیز و نگران کننده بود و از احتمال بروز رخدادی ناخوشایند حکایت می کرد. اخباری از مقدمه چینی ها، زمینه سازی ها، هزینه های چندده میلیاردتومانی و بی حساب و کتاب، رایزنی های داخلی و خارجی، تهدیدها و تشویق ها، هویت برخی از ایرانیان دعوت شده، سوابق سوء و شناخته شده چند تن از دست اندرکاران اصلی همایش، صدور دستور العمل ها و امریه ها خطاب به این دستگاه دولتی و آن مرکز امنیتی که مبادا... و خبرهای مشابه دیگر ، این تردید را پدید می آورد که ماجرا فراتر از «ناپختگی» و «ندانم کاری» باشد و خدای نخواسته کاسه ای زیر نیم کاسه باشد! این دفعه اما، زبان به کام گرفتیم و قلم به نیام کشیدیم تا مانند همیشه، اولین صدا را به اعتراض بلند نکرده باشیم و منتظر ماندیم که فلان مسئول حقوقی، فلان حافظ منافع ملی، فلان مرکز اطلاعاتی و امنیتی، فلان مسئول سیاست خارجی و... صدایی به اعتراض بلند کند و به عنوان ابتدایی ترین وظیفه قانونی خود از برخی پلشتی های آشکار در برپایی این همایش جلوگیری کند و یا اگر احیاناً با صدور دستور العمل و امریه ای از اعتراض منع شده است! دست کم در مقابل برخی پرسش های جدی و نگران کننده ای که درباره این همایش و مسائل پیرامونی آن پدید آمده است، پاسخی ارائه کند، ولی متأسفانه- و همانگونه که حدس می زدیم- از آنانی که انتظار می رفت صدایی شنیده نشد و از آنجا که به قول امام راحلمان(ره)، صاحبان قلم- از جمله مطبوعات- هم درباره آنچه می نویسند مسئولند و هم درباره آنچه باید بنویسند و نمی نویسند، چاره ای جز پرداختن به ماجرا باقی نماند.

گفتنی است اخبار رسیده حکایت از آن دارد که برخی از دست اندرکاران برپایی همایش، تعدادی را مأمور پاسخگویی به اعتراض و انتقاد احتمالی کیهان کرده اند. گویی پیشا پیش می دانسته اند آنچه در پی انجام آن هستند به یقین با اعتراض کیهان روبرو می شود! و از سوی دیگر طی دو هفته اخیر، برخی از مسئولان در تماس با کیهان به گونه ای غیرمنتظره، شرح مفصلی از آثار مثبت و مشعشع «همایش ایرانیان خارج از کشور» ارائه کرده بودند! که ظاهراً با هدف پیشگیری از اعتراض بود.

و اما، بعد از این مقدمه که ضروری به نظر می رسید، درباره همایش موسوم به «همایش بزرگ ایرانیان خارج از کشور» اگرچه گفتنی های فراوانی هست ولی در این نوشته محدود، تنها به مواردی از آنها که اندکی از بسیارهاست اشاره و-فعلاً- بسنده می کنیم.

1-دعوت از ایرانیان مقیم خارج کشور و برپایی همایشی برای آشنایی آنان با پیشرفت ها و تحولات حیرت انگیز جمهوری اسلامی ایران نه فقط اقدامی شایسته بلکه ضرورتی انکارناپذیر است. مخصوصاً آن که از چند میلیون ایرانی مقیم کشورهای خارجی فقط 3 تا 5 درصد آنها در شمار مخالفان نظام - اپوزیسیون- قرار دارند و اکثریت قریب به اتفاق آنان به وطن خویش و ارزش های آن وابسته و دلبسته اند، از سوی دیگر بسیاری از ایرانیان مقیم خارج کشور نخبگان برجسته ای در رشته های مختلف علمی و تکنولوژیک هستند که می توانند و تمایل دارند علم و تخصص خود را در اختیار هموطنان خود قرار دهند. این درحالی است که دشمنان بیرونی با بهره گیری از غول های رسانه ای و شیپورهای پرسروصدای تبلیغاتی از ایران و جمهوری اسلامی ایران چهره ای مخدوش و ناپسند ارائه داده اند، بنابراین حضور این طیف از ایرانیان مقیم خارج کشور، اولا؛ تصویر معکوسی که دشمنان از ایران اسلامی ساخته اند را اصلاح می کند و ثانیاً؛ تبلیغات سوء قدرت های استکباری درباره «فرار مغزها» را به ورود آنان تبدیل خواهد کرد و طرفه آن که حساب یک مشت اپوزیسیون بی سواد و کاسه لیس را از انبوه ایرانیان دلبسته به اسلام و ایران جدا می کند و...

بنابراین، برپایی همایش با حضور ایرانیان مقیم خارج کشور مورد سوال نیست، بلکه پرسش آن است که آیا این همایش، همان است که باید باشد و یا در پوشش آن -خواسته یا ناخواسته- پای مسائل دیگری در میان است؟!

خدا بر درجات شهید مطهری بیفزاید که می فرمود، «اشاعره» در تاریکی کلاه «معتزله» را برداشتند و در حالی که موضوع مورد اختلاف آنها مسائلی نظیر «عدل الهی» و «حسن و قبح ذاتی اعمال» بود، به ناگاه نام خود را «اهل حدیث» گذاشتند تا این توهم پدید آید که «معتزله» به احادیث اعتقادی ندارند! و حال آن که به قول استاد شهید، معتزله به مراتب بیشتر از «اشاعره» اهل حدیث بودند. چیزی شبیه سرقت واژه «اصلاح طلب» از سوی عواملی که امروزه معلوم شده ستون پنجم مثلث آمریکا و اسرائیل و انگلیس بوده اند البته به هیچ وجه در پی اهانت به اشاعره نیستیم و از تشبیه آنان با گروه های موسوم به اصلاح طلب که فقط یک تمثیل است پوزش می خواهیم.

2- در این جملات دقت کنید «... مسئولین حکومت عقب افتاده و خونخوار جمهوری اسلامی ایران علیه هر آنچه ایرانی و انسانی است قیام کرده و قصد دارند نام میهن را به قهقرا ببرند و در این راه از هیچ خرابکاری و قتل و جنایتی ابا نخواهند داشت»! و یا به این اظهارنظر توجه کنید «... اسلامی بودن برای ما محدودیت ایجاد کرده است و میدان عمل ما را برای این که جایگاهی در جهان حاضر پیدا کنیم مشکل کرده است. مثلا سیاست ضداسرائیلی ما...»! در این جمله نیز دقت فرمائید «اگر بخواهیم حرکت اصلاحی خود را از قانون اساسی شروع کنیم و جلو برویم باید بتوانیم در آینده نزدیک ولی فقیه را تحمل کنیم و در عین حال در جهت تغییر قانون مربوط به آن بکوشیم»!

خب! درباره این اظهارنظرها و صاحب این دیدگاه چه تصوری دارید؟ راه دوری نروید و به ذهنتان فشار نیاورید. ایشان یکی از اصلی ترین دعوت شدگان به همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور است و هم اکنون در اتاق شماره... هتل استقلال تهران در حال رایزنی و تبادل نظر با برخی از دست اندرکاران اصلی همایش است. او یک ضدانقلاب تابلودار است و همکار شناخته شده سازمان «سیا». این آقا، سرشاخه ایرانیان دعوت شده از آمریکا برای شرکت در همایش است. او هوشنگ امیراحمدی است، معروف به دلال رابطه با آمریکا و عنصر ضدانقلابی که تغییر اسلامیت نظام را با جدیت دنبال می کند!
اگرچه نام و هویت بسیاری از دعوت شدگان به این همایش اعلام نشده است ولی کیهان از طریق افراد مومن و متعهدی که در جمع برگزارکنندگان همایش حضور دارند به نام و مشخصات برخی از آنها که هویتی کم و بیش مشابه هوشنگ امیراحمدی دارند، پی برده است.

اکنون سوال این است که افرادی از این قماش با چه انگیزه ای به همایش دعوت شده اند؟ آنها نظام جمهوری اسلامی ایران را «عقب افتاده»! و «خونخوار»! می دانند، اسلامی بودن نظام را «مشکل آفرین»! می نامند، حذف ولایت فقیه از قانون اساسی را دنبال می کنند و... این افراد که به گواهی اسناد موجود تغییر هویت نداده اند، بنابراین باید پرسید که آیا برخی از دست اندرکاران دعوت از این افراد در خفا هویتی مشابه آنها دارند؟! و یا کسانی از همین قماش در میان دست اندرکاران برپایی همایش نفوذ کرده اند؟! هر سه احتمال، نتیجه ای یکسان دارند. ندارند؟!

3- مگر قرار نبود از ایرانیان دلبسته به این آب و خاک و ارزش های اسلامی آن که اکثریت هموطنان مقیم خارج کشور را تشکیل می دهند برای شرکت در همایش دعوت شود تا زمینه برای مشارکت آنان در عمران و آبادانی، سرمایه گذاری، خدمت به هموطنان خویش و... فراهم گردد؟ و در همان حال تودهنی محکمی باشد به قدرت های خارجی و چند درصد اپوزیسیون کاسه لیس آنها؟! اگر قرار این بود- که بود- و چنانچه بر این نکته تصریح شده بود- که شده بود- چرا به جای آنان، افرادی از همان چند درصد محدود اپوزیسیون و اراذل و اوباش کاسه لیس آمریکا و اسرائیل و انگلیس را به همایش دعوت کرده اید؟!

4- مسئولان همایش اعلام کرده اند برخی از دعوت شدگان نگران بوده اند که مبادا در ایران مورد بازخواست قرار گیرند! که باید پرسید، مگر طی 31 سال گذشته انبوهی از هموطنان ایرانی مقیم آمریکا و اروپا آزادانه و بدون کمترین مانعی به ایران سفر نکرده و هم اکنون نیز این سفرها ادامه ندارد؟! بنابراین آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟ و پرسش آن است که این عده از دعوت شدگان چه کسانی بوده اند که به خاطر سوابق سوءخود از حضور در ایران بیم داشته اند؟! آیا این نکته نیز حکایت از آن ندارد که شماری از دعوت شدگان از همان قماش اپوزیسیون هستند؟! و گرنه طی 31 سال گذشته، هیچگاه راه ورود برای ایرانیان مقیم خارج از کشور و فاقد سوابق سوء بسته نبوده و نیست.

5- به این بیان حکیمانه امام راحلمان(ره) که در بیانات رهبرمعظم انقلاب نیز بارها آمده است توجه کنید. به یقین، این روزها را می دیده اند و برای همین روزها فرموده اند؛
«آغوش کشور و انقلاب همیشه برای پذیرفتن همه کسانی که قصد خدمت و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است، ولی نه به قیمت طلبکاری آنان از همه اصول، که چرا مرگ بر آمریکا گفتید! چرا جنگ کردید! چرا نسبت به منافقین و ضدانقلابیون حکم خدا را جاری می کنید؟ چرا شعار نه شرقی و نه غربی داده اید؟ چرا لانه جاسوسی را اشغال کرده ایم و صدها چرای دیگر»

اکنون جای این سوال از برخی دست اندرکاران همایش یاد شده است که آیا شما آقایان از همین افراد دعوت نکرده اید؟ اسناد موجود که نشان می دهد چنین کرده اید. بنابراین، به ادامه همان بیانات حضرت امام(ره) توجه کنید؛
«تا من هستم نخواهم گذاشت حکومت به دست لیبرال ها بیفتد، تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین اسلام این مردم بی پناه را از بین ببرند، تا من هستم از اصول نه شرقی نه غربی عدول نخواهم کرد» صحیفه امام جلد 21 ص 286
و همه می دانند که امام راحل ما «ره» هنوز هم در میان ماست و خامنه ای، خمینی دیگر است.

6- اشاره به این نکته نیز ضروری است که نوشته پیش روی به هیچوجه در پی تعریض و متهم کردن اکثریت دعوت شدگان به همایش مورد اشاره نیست بلکه شماری از آنان حضور برخی از افراد بدنام و بدسابقه ای را که به همایش دعوت شده اند، اهانت به خود می دانند و از شرکت این عده در همایش با توجه به سوابق شناخته شده آنها ابراز تعجب می کنند.

7- و بالاخره، اگرچه گفتنی های دیگری نیز دراین باره هست که شنیدنی است ولی به همین اندازه بسنده می کنیم و امیدواریم برادر ارجمندمان جناب آقای دکتراحمدی نژاد رئیس جمهور مردمی و متعهد کشورمان از سوءاستفاده کسانی که با بینش و منش ایشان هیچ نسبتی ندارند، و برای بهره گیری از همایش یاد شده کیسه دوخته اند، جلوگیری کنند


نظر  

نوشته شده توسط رضا در یکشنبه 89/5/17 ساعت 6:31 عصر موضوع همایش، ایرانیان، خار ج از کشور | لینک ثابت


اعمال ماه مبارک رمضان

اعمالی است که در شبهای ماه رمضان باید به جا آورد و آن چند امر است:

»» اول: افطار است و مستحب است که بعد از نماز شام افطار کند مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعی منتظر اوباشند.


 »» دوم: افطار کند با چیز پاکیزه از حرام و شبهات و بهتر آن است که به خرمای حلال افطار کند تا ثواب نمازش چهار صد برابر گردد و به خرما و آب و به رطب و بلبن و به حلوا و به نبات و به آب گرم به هر کدام افطار کند نیز خوب است.


»»سوم: آنکه در وقت افطار دعاهای وارده آن را بخواند از جمله آنکه بگوید:


 اَللّهُمَّ لَکَ صُمْتُ، وَ عَلی رِزْقِکَ اَفْطَرْتُ وَ عَلَیْکَ تَوَکَلْتُ


خدایا برای تو روزه گرفتم و به روزی تو افطار می کنم و بر تو توکل دارم.


 تا خدا عطا کند به او ثواب هر کسی را که در این روز روزه داشته و اگر دعای اَللّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیم «خدایا ای پروردگار نور بزرگ» را که سید و کفعمی روایت کرده اند بخواند فضیلت بسیار یابد و روایت شده که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام هر گاه می خواست افطار کند می گفت:


 بِسْمِ اللهِ اللّهُمَّ لَکَ صُمْنا وَ عَلی رِزْقِکَ اَفْطَرنا فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ.


 
»»چهارم: در لقمه ی اول بگوید:


 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ یا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ اغْفِرْلی


 تا خداوند او را بیامرزد و در خبر است که در آخر هر روز از روزهای ماه رمضان خدا هزار هزار کس را از آتش جهنم آزاد می کند پس از حق تعالی بخواه که تو را یکی از آنها قرار دهد.


»»پنجم: در وقت افطار سوره ی قدر بخواند.
»»ششم: در وقت افطار تصدق کند و افطار دهد روزه داران را اگر چه به چند دانه خرما یا شربتی آب باشد و از حضرت رسول (ص) مرویست که کسی که افطار دهد روزه داری را از برای او خواهد بود مثل اجر آن روزه دار بدون آنکه از اجر او چیزی کم شود و هم از برای او خواهد بود مثل آن عمل نیکویی که به جا آورد آن افطار کننده به قوه ی آن طعام و آیة الله علامه حلّی در رساله سعدّیه از حضرت صادق (ع) نقل کرده که فرمود: هر مؤمنی که اطعام کند مؤمنی را لقمه ای در ماه رمضان بنویسد حق تعالی برای او اجر کسی که سی بنده ی مؤمن آزاد کرده باشد و از برای او باشد نزد حق تعالی یک دعای مستجاب.


 »»هفتم: در هر شب خواندن هزار مرتبه انا انزلناه وارد است.


»»هشتم: در هر شب صد مرتبه حم دخان را بخواند اگر میسر شود.


»»نهم: سید روایت کرده که هر که این دعا را بخواند در هر شب ماه رمضان آمرزیده شود گناهان چهل سال او:


 «اَللّهُمَّ رَبَّ شَهرِ رَمَضانَ الَّذی اَنْزَلْتَ فیهِ الْقُرانَ، وَ افْتَرَضْتَ عَلی عِبادِکَ فیهِ الصِّیامَ، صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ، وَارْزُقنی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرامِ فی عامی هذا وَ فی کُلِّ عامٍ، وَاغْفِرلی تِلْکَ الذُّنُوبَ العِظامَ، فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ ها غَیْرُکَ یا رَحْمنُ یا عَلاّمُ.


«ای خدا ای ربّ، ماه رمضان که در این ماه قرآن را نازل کردی و واجب فرمودی بر بندگانت روزه را درود فرست بر محمد و آل محمد و مرا حج بیت الحرامت را در این سال و در همه سال نصیب گردان و آن گناهان بزرگ مرا بیامرز که آن گناهان را جز تو کسی ای خدای بخشنده ی دانا نمی آمرزد.»



»»دهم: شیخ کفعمی در حاشیه ی بلد الامین از سیدبن باقی نقل کرده که فرموده مستحب است درهر شب ماه رمضان دو رکعت نماز در هر رکعت حمد و توحید سه مرتبه و چون سلام داد بگوید:


سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفیظٌ لا یَغْفُلُ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ رَحیمٌ لا یَعْجَلُ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ قائِمٌ لا یَسْهُو، سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لا یَلْهُو


منزه است آن خدایی که او حافظ است و غفلت نکند منزه است آن خدایی که او مهربان است و شتاب نکند منزه است آنکه او همیشه بر پا و ثابت است و از یاد نبرد پاک و منزه است آنکه او جاوید است و ساحت کبریایش دور از لهو و بازی است.


پس بگوید تسبیحات اربعه را هفت مرتبه پس بگوید:


 سُبْحانَکَ سُبْحانَکَ سُبْحانَکَ، یا عَظیمُ اغْفِرْلِیَ الذَّنْبَ الْعَظیمَ.


 منزهی تو منزهی تو منزهی تو ای خدای بزرگ گناه بزرگم را بیامرز.


 پس ده مرتبه صلوات بفرستد بر پیغمبر و آل او علیهم السلام کسی که این دو رکعت نماز را به جا آورد بیامرزد حقتعالی از برای او هفتاد هزار گناه. 


»» یازدهم: در خبر است که هر که در هر شب از ماه رمضان سوره ی اِنّا فتحنا در نماز مستحبی بخواند آن سال محفوظ بماند و بدانکه از اعمالی که در شبهای ماه رمضان مستحب است بجا آورده شود هزار رکعت نماز است در مجموع این ماه که مشایخ و اعاظم علماء در کتب خود که در فقه یا عبادات نوشته اند به آن اشاره نموده اند و اما کیفیت بجا آوردن پس احادیث در باب آن مختلف است و آنچه موافق روایت ابن ابی قرّه است از حضرت جواد (ع) و مختار شیخ مفید در کتاب غرّیه و اشراف بلکه مختار مشهور است آن است که در دهه اول و دهه دوم ماه رمضان در هر شبی بیست رکعت خوانده شود هر دو رکعت به یک سلام به این طریق که هشت رکعت آن را بعد از نماز مغرب بخواند و دوازده رکعت دیگر را بعد از نماز عشاء و در دهه ی آخر در هر شب سی رکعت بخواند باز هشت رکعت آن را بعد از نماز مغرب و بیست و دو رکعت دیگر را بعد از نماز عشاء و مجموع این نمازها هفتصد رکعت می شود و باقی مانده را که سیصد رکعت است در شبهای قدر بخواند یعنی شب نوزدهم صد رکعت و شب بیست و یکم صد رکعت و شب بیست و سوم صد رکعت پس مجموع هزار رکعت شود.



نظر  

نوشته شده توسط رضا در شنبه 89/5/16 ساعت 1:1 صبح موضوع ماه رمضان، اعمال، ذکرها | لینک ثابت


فلسفه روزه

شاید از خودتون بپرسید فلسفه روزه گرفتن چیست؟ روزه از نظر بهداشت جسم و سلامت‏بدن و ابعاد دیگر داراى فواید فراوانى است، روزه در سلامت معده و پاکسازى آن از انواع غذاها که موجب انواع بیمارى‏هاست اثرات فوق العاده‏اى دارد.

مرکز بیماریها معده است

پیامبر خدا فرمود: «المعدة بیت کل داء، و الحمئة راس کل دواء» (1)

معده مرکز و خانه هر دردى است، و پرهیز و اجتناب (از غذاهاى نامناسب و زیاد خورى) اساس و راس هرداروى شفابخش است.

پیامبر(ص) سه باب از علوم بروى ما گشود

پیامبر عظیم الشان اسلام در یک بیانیه کوتاه، اثرات و فوائد سه چیز را به این شرح بیان مى‏فرماید: «اغزوا تغنموا، و صوموا تصحوا، و سافروا تستغنوا» اول، جنگ و جهاد کنید تا مستغنى شوید، که غنائم جنگى باعث استغنا مى‏باشد، دوم، روزه بگیرید تا صحت و سلامتى خویش را تضمین کنید، سوم، سفر کنید تا مالدار شوید، زیرا مسافرت و حمل کالاى تجارتى از شهرى به شهر دیگر یا از کشورى به کشور دیگر باعث رفع نیازمندى‏هاى جامعه و عمران کشورها مى‏گردد، در این سه جمله پیامبر(صلى الله علیه و آله) سه باب از درهاى علم: جهاد (که خود باعث تمکن و امکانات مالى مى‏شود)، بهداشت جسم و اقتصاد جامعه را بر روى ما مى‏گشاید.

امام على(ع) در فلسفه روزه چه مى‏فرماید؟

ما اگر پویاى فلسفه روزه و حکمت تشریع آن باشیم و از خواص و فوائد آن بخواهیم اطلاعات بیشترى پیدا کنیم و به اشکال تراشیهاى منتقدین پاسخ اقناع کننده بدهیم به سخنان حکیمانه و درربار حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در نهج البلاغه گوش فرا مى‏دهیم در قسمتى از این خطبه امام مى‏فرماید: «و مجاهدة الصیام فى الایام المفروضات، تسکینا لاطرافهم، و تخشیعا لابصارهم، و تذلیلا لنفوسهم و تخفیضا لقلوبهم، و اذهابا للخیلاء عنهم لما فى ذلک من تعفیر عتاق الوجوه بالتراب تواضعا و التصاق کرائم الجوارح بالارض تصاغرا و لحقوق البطون بالمتون من الصیام تذللا» (2) امیرمؤمنان علیه السلام به دنباله مطالب ارزشمندى مى‏فرماید: از خدا بترسید و از کیفر تباهکارى در دنیا، و از زیان ستمگرى در آخرت ... و خداوند بندگان مؤمنش را حفظ مى‏فرماید، به وسیله نمازها و زکاتها، ( و سپس فوائد و پاره‏اى از علل و فلسفه روزه را بیان مى‏فرماید) و کوشش در گرفتن روزه در روزهاى واجب، براى آرام ماندن دست و پا و اندام و دیگر ایشان (از معصیت و نافرمانى) و چشم به زیر انداختنشان و فروتنى جانهاشان، و زبونى دلهاشان، و بیرون کردن کبر و خودپسندى از آنان، چون در نماز است مالیدن رخسارهاى نیکو براى فروتنى، و (هنگام سجده نمودن) چسبانیدن اعضاء شریفه (هفت موضع) را به زمین براى اظهار کوچکى و «ذلت‏به پیشگاه با عظمتش‏» و در روزه رسیدن شکمها به پشتها براى خضوع و ناچیز دانستن خویش که روزه و نماز و زکات فلسفه‏اش سازندگى و تزکیه، و تذلل و تقلل به پیشگاه حضرت حق است، و از چیزهائى است که مى‏تواند آدمى را از چنگ شیطان نجات بخشد، و از انواع بیماریهاى ظاهرى و باطنى برهاند، و مخصوصا درس مقاومت و مبارزه را عملا یاد آدمى دهد، مخصوصا روزه است که از امتیازات بخصوص برخوردار است، که پاداش آن فقط به خداوند بزرگ برگزار شده است. که امیرالمؤمنین(علیه السلام) درجائى دیگر مى‏فرماید:«و الصیام ابتلاء لاخلاص الخلق‏» (3)

روزه براى آزمایش اخلاص مردم است

خداوند روزه را براى آزمایش اخلاص مردم واجب فرموده است، که روزه در اخلاص عمل بسیار مؤثر است، یعنى کسى که روزه مى‏گیرد و تمامى روز را با همه امکان بخوردنیها و آشامیدنى‏هایى که در اختیار دارد، در عین حال امساک مى‏نماید، جز اخلاص به پیشگاه حضرت حق مفهومى دیگر ندارد، و در قسمتى از نهج البلاغه مى‏فرماید: «و صوم شهر رمضان فانه جنة من العقاب‏» (4) و یکى از دلائل وجوب روزه این است که روزه ماه رمضان سپر است از عقاب الهى، یعنى روزه موجب غفران و آمرزش گناهان و معاصى انسان است، که به وسیله روزه نجات از آتش جهنم و عقوبت پروردگار به دست مى‏آید.

خدایا از گرسنگى بتو پناه مى‏آوریم

فوائد کم خورى از نظر بهداشت و تندرستى جسم و روح، درست است که آدمى تاب گرسنگى زیاد را ندارد، و اسلام هم نخواسته است که انسان خود را در زحمت تحمل گرسنگى زیاد قرار دهد، بلکه در بعضى روایات رسیده است: «اللهم اعوذبک من الجوع‏» (5) خدایا از گرسنگى به تو پناه مى‏برم، ولى در عین حال باید متوجه بود، که مقدارى از گرسنگى براى انسان لازم است! و فوائد بسیارى در بردارد، و بر عکس پورخورى و سیر بیمارى زیادى به همراه مى‏آورد.

از نظر بهداشت و تندرستى، باید غذا کمتر مصرف شود، و هنوز اشتهاء تمام نشده، دست از غذا خوردن بکشد، به تجربه ثابت‏شده است. افرادى که کم مى‏خورند، از کسانى که همیشه سیر مى‏خورند سالم‏تر مى‏باشند، و تن درست‏ترند.

ابعادى در فلسفه روزه از بیان امام صادق(ع)

هشام بن حکم از رئیس مذهب تشیع حضرت جعفر بن محمد (علیهما السلام) مى‏پرسد از علت و فلسفه روزه، امام مى‏فرماید: «انما فرض الله الصیام لیستوى به الغنى و القیر و ذلک ان الغنى لم یکن لیجد مس الجوع، فیرحم الفقیر، لان الغنى کلما اراد شیئا قدر علیه، فاراد الله تعالى ان یسوى بین خلقه، و ان یذیق الغنى مس الجوع و الالم لیرق على الضعیف و یرحم الجائع‏» (6)

حضرت صادق(علیه السلام): براستى خداوند روزه را واجب کرد، تا به وسیله او بین اغنیاء و فقراء مساوات و برابرى به وجود آید، و این براى آن است که ثروتمندانى که هرگز درد گرسنگى را احساس نکرده‏اند، به فقراء ترحم نمایند، زیرا اغنیاء هرگاه (خوردنى و آشامیدنى را) اراده نمودند (و هوس هر نوع ماکولات و مشروبات کردند) برایشان میسر است، پس خداوند متعال «روزه را واجب نموده‏» که تا بین بندگانش از فقیر و غنى، برابرى به وجود آورد، و اینکه سرمایه داران مسلمان الم جوع و گرسنگى را لمس نمایند، تا بر ضعفاء رقت آوردند، و بر گرسنگان عالم ترحم نمایند، (و این تنها شعار اسلام است، آرى تنها مکتبى که به حال گرسنگان عالم ترحم نمایند، (و این تنها شعار اسلام است، آرى تنها مکتبى که به حال گرسنگان و محرومان مى‏اندیشد اسلام است.

خصال هفتگانه مخصوص روزه‏داران

در حدیثى طویل حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) از پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله) چنین نقل مى‏فرماید که پیامبر (صلى الله علیه و آله) فرمود: «ما من مؤمن یصوم شهر رمضان احتسابا الا اوجب الله تبارک و تعالى له سبع خصال: اولها یذوب الحرام من جسده، و الثانیة یقرب من رحمة الله عزوجل، و الثالثة قد کفر خطیئة ابیه آدم، و الرابعة یهون الله علیه سکرات الموت و الخامسة امان من الجوع و العطش یوم القیمة و السادسة یطعمه الله عزوجل من طیبات الجنة، و السابعة یعطیه الله عزوجل برائة من النار، قال: صدقت‏یا محمد» (7) .

هیچ مؤمنى نیست که ماه رمضان را فقط به حساب خدا روزه بگیرد، مگر آنکه خداى تبارک و تعالى فت‏خصلت را براى او واجب و لازم گرداند: 1- هر چه حرام در پیگرش باشد محو و ذوب گرداند، 2- به حمت‏خداى عزوجل نزدیک مى‏شود، 3- (با روزه خویش) خطاى پدرش حضرت آدم را مى‏پوشاند، 4- خداوند لحظات جان کندن را بر وى آسان گرداند، 5- از گرسنگى و تشنگى روز قیامت در امان خواهد بود، 6- خداى عزوجل از خوراکیهاى لذیذ بهشتى او را نصیب دهد، 7- خداى و عزوجل برائت و بیزارى از آتش دوزخ را به او عطا فرماید. (پرسش کننده در این حدیث مفصل، عالم یهودى بود) که عرض کرد راست گفتى اى محمد.

فلسفه و دلائل وجوب روزه از امام رضا(ع)

امام رضا(علیه السلام) در فلسفه و دلائل وجوب روزه مى‏فرماید: «انما امروا بالصوم لکى یعرفوا الم الجوع و العطش، فیستدلوا على فقر الآخرة، و لیکون الصائم خاشعا ذلیلا مستکینا ماجورا و محتسبا عارفا، صابرا على ما اصابه من الجوع و العطش، فیستوجب الثواب مع ما فیه من الامساک عن الشهوات و یکون ذلک واعظا لهم فى العاجل و رائضا لهم على اداء ما کلفهم و دلیلا لهم فى الآجل و لیعرفوا شدة مبلغ ذلک على اهل الفقر و المسکنة فى الدنیا فیؤدوا الیهم ما افترض الله لهم فى اموالهم‏» (8)

وقتى از حضرت درباره فلسفه روزه مى‏پرسند، مى‏فرماید: همانا (مردم) مامور به روزه شدند تا بشناسند درد و ناگواریهاى گرسنگى و تشنگى را، و آنگاه استدلال کنند بر سختیهاى گرسنگى و تشنگى و فقر آخرت، (که پیامبر صلى الله علیه و آله در خطبه شعبانیه مى‏فرمود: و اذکروا بجوعکم و عطشکم جوع یوم القیمة و عطشة، یاد آورید از گرسنگى و تشنگى روزه داریتان گرسنگیها و تشنگیهاى روز قیامت را، که این یادآورى انسان را به فکر تدارک قیامت مى‏اندازد که تا سعى کند، جد و جهد بیشترى در کسب رضاى خداوند و کمک به مخلوق ضعیفش بنماید و آنان را از امکانات مادى و غیر مادى خویش بهره‏مند سازد).

(آنگاه امام علیه السلام خصوصیات صائم را این چنین توصیف مى‏فرماید) و هر آینه روزه‏دار باید (به پیشگاه خداوند) بنده‏اى خاشع و ذلیل و داراى استکانت و وقار باشد، (و خود و عمل خویش را) ماجور و مثاب دانسته، (و بداند که اعمال و زحماتش) به حساب مى‏آید، (و نادیده گرفته نمى‏شود) و در همه حال به آنچه که انجام مى‏دهد از عبادات عارف باشد، و بر آنچه که از گرسنگى و تشنگى به او مى‏رسد صبر کند، و در آن هنگام با امساک از شهوات (و پیروى نکردن از نفس اماره بسوء) مستوجب ثواب فراوانى مى‏شود، (و خداوند اجر و ثواب عبادت روزه‏داریش را به او مرحمت‏خواهد فرمود) و این اوصاف حمیده (که براى صائم ذکر شد) واعظ خوبى براى روزه‏داران در دنیا خواهد شد، (که اثرات وضعى این اوصاف کاملا در چهره و اعمال و رفتار آنان مشهود خواهد گشت) و رائض و راغب است‏بر روزه‏داران بر اداء آنچه که مکلف به آنند و راهنماى خوبى براى آنان است در عالم عقبى، و آنان باید بشناسند شدت و اهمیت مشکلات فقرا و بیچارگان را که تا رحمت آورند بر فقراء و مساکین در دنیا، سپس اداء نمایند حقوق آنان را که خداوند در اموالشان مقرر فرموده است. (یعنى اینطور نباشد که خود خوب بخورند و بپوشند و دیگران گرسنه باشند).

شاعر عرب «حاتم بن عبد الله طائى‏» مى‏گوید:

و حسبک داء ان تبیت‏ببطنة و حولک اکباد تحن الى القد! (9)

یعنى: این درد براى تو بس است که شب با شکم پر بخوابى و در گردت جگرها باشد که قدح پوستى را آرزو کنند (و براى آنان فراهم نشود چه جاى آنکه طعام داشته باشند.

بحثى دیگر در فلسفه روزه از امام رضا(ع)

امام رضا (علیه السلام) در یک پرسش دیگر از فلسفه روزه چنین مى‏فرماید: «علة الصوم لعرفان مس الجوع و العطش لیکون العبد ذلیلا مستکینا ماجورا محتسبا صابرا فیکون ذلک دلیلا على شدائد الآخرة، علت روزه از براى فهمیدن الم و درد گرسنگى و تشنگى است، تا بنده ذلیل و متضرع و ماجور و صابر باشد و بفهمد شدائد آخرت را، مع ما فیه من الانکسار له عن الشهوات و اعظاله فى العاجل دلیلا على الآجل لیعلم مبلغ ذلک من اهل الفقر و المسکنة فى الدنیا و الآخرة‏» (10) علاوه بر این که در روزه انکسار شهوات و موعظه هست از براى امر آخرت تا بداند حال اهل فقر و فاقه را در دنیا و عقبى. بلى این است قسمتى از فلسفه روزه از بیان حضرت رضا علیه آلاف التحیة و الثناء.

بلى روزه از افضل طاعات است، زیرا که روزه مشتمل بر انکسار شهوات بهیمیه است که شریعت آسمانى و احکام الهى نیامده مگر براى تعدیل شهوات و توقیف و مهار آنها که در حد اعتدال انجام گرفته، و براى تزکیه و طهارت نفس و تصفیه آن از اخلاقیات رذیله، زیرا مقصود از صوم مجرد امساک از اکل و شرب و مباشرت با نسوان نیست، بلکه غرض نهائى آن کف نفس و نگهدارى آن از شهوترانى‏هاى حیوانى است، چنان که رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود: الصوم جنة فاذا صام احدکم فلا یرفث و لا یجهل و ان امرء جادله او شاتمه فلیقل انى صائم: که روزه سپرى است از براى شخص، زیرا یکى از شما اگر روزه گرفت‏سخن زشت نگوید، و کارهاى بیهوده نکند، و اگر کسى با وى مجادله کند یا او را شماتت نماید، او بگوید من روزه هستم، مراد از این حدیث‏شریف نبوى (صلى الله علیه و آله) این است: که روزه وقایه‏اى است که نگه مى‏دارد آدمى را از انحرافات و لغزشها، که به واسطه آن از دشمنانى بزرگ چون شیطان نفس، دشمن درونى، خلاصى مى‏جوید، پس نفس را کنترل مى‏نماید از شهوات نابجا، و شیطان را از خود دور مى‏نماید.

مجراى نفوذ شیطان را با روزه ضیق نمائید

بر این مبنا رسول الله (صلى الله علیه و آله) فرمود: «ان الشیطان لیجرى من ابن آدم مجرى الدم فضیقوا مجاریه بالجوع‏»، که شیطان جریان مى‏یابد و نفوذ مى‏کند در فرزندان آدم، مانند جریان خون در بدن پس مجارى شیطان را در وجود خود به واسطه گرسنگى یعنى روزه تنگ نمائید، (11) و الحق، که روزه بدون اثر چه فایده و ثمرى دارد؟ آرى فائده و اثرى ندارد که آدمى غذاى ناهار خویش را به افطار تاخیر اندازد، و از امساک و اجتناب از یک سرى مبطلات روزه، انواع تهمتها و دروغها و غیبتها و شهوترانى‏ها و هتک حرمت‏خلق الله و حفظ نکردن ناموس خویش از نامحرمان و سوء تربیت فرزندان و سرعت غضب به حادثه کوچکى و ایجاد ضرب و شتم و صدها گناه دیگر مرتکب شود و بگوید من روزه هستم خیر؟ این نوع روزه اثرى و فایده‏اى ندارد، باید روزه قدرت ساختن و اصلاح نفس داشته باشد و روزه این قدرت را دارد، لکن این مائیم ارزش و اهمت او را تشخیص ندادیم، و از این نوع روزه‏هاى بى اثر ثمرى جز گرسنگى و تحمل تشنگى عاید ما نمى‏شود، و چه فایده‏اى است از براى روزه‏دار که فریضه‏اى اداء کند و کبیره‏اى مرتکب گردد، و با خیانت‏بر بندگان خدا در مال و عرض ایشان تجاوز نماید

روزه رابطه مستقیم با اخلاص دارد

خلاصه کنم و این بخش را «فلسفه روزه و حکمت مشروعیت‏» به سخن مولاى متقیان (علیه السلام) مزین نمایم که امام علیه السلام در آنجا که فلسفه پاره‏اى از احکام را تشریح مى‏فرماید: «و الصیام ابتلاء لاخلاص الخلق‏» (12)

خداوند، روزه را براى آزمایش اخلاص مردم مقرر و فرض فرموده است، و کسى که به پیشگاه حضرت حق اخلاص ورزد، تمامى اوصافى که در فلسفه روزه بیان شده است‏شامل حالش مى‏شود، و روزه کاملا با اخلاص روزه‏دار، در رابطه است.

پى‏نوشت‏ها:

1- ارکان الاسلام، ص 108 این عبارت حدیثى است که از پیامبر اسلام در بحار الانوار، ج 14 روایت‏شده است، لکن این کتاب بحارث بن کلده نسبت داده است.

2- نهج البلاغه فیض، ص 798.

3- از حکمت 244 نهج البلاغه فیض الاسلام.

4- نهج البلاغه، چاپ صبحى صالح، ص 163.

5- مجمع البحرین، ماده جوع.

6- وسائل الشیعه، ج 7، ص 3 - و من لا یحضره الفقیه، ص 73، ج 2.

7- خصال شیخ صدوق، ص 386.

8- وسائل الشیعه، ج 7، ص 4.

9- حاتم به عبد الله طائى.

10- علل الشرایع صدوق علیه الرحمه.

11- از مجموعه‏اى از سخنان پیشوایان معصوم(ع) استخراج شده است.

12- نهج البلاغه، ص 1197.

روزه، درمان بیماریهاى روح و جسم ص 81



نظر  

نوشته شده توسط رضا در جمعه 89/5/15 ساعت 1:28 صبح موضوع فلسفه روزه، حدیث رسو اله، آزمایش الهی | لینک ثابت


جنگ نرم

 

جنگ نرم راست است،این یک واقعیت است، یعنی الان جنگ است.البته این حرف را من امروز نمی زنم،من از بعد از جنگ -ازسال67- همیشه این را گفته ام،بارها و بارها،علت این است که من صحنه را می بینم،چه بکنم اگر کسی نمی بیند! چه کار کند انسان؟! من دارم می بینم صحنه را، می بینم تجهیز را، می بینم صف آرایی ها را، می بینم دهان های با حقد و غضب گشوده شده و دندان های با غیظ به هم فشرده شده علیه انقلاب و علیه امام و علیه همه ی این آرمان ها و علیه همه ی آن کسانی که به این حرکت دل بسته اند را ،این ها را انسان دارد می بیند.*

این بند از سخنان  ره بر  بزرگوارمون فتح بابی ست برای شروع سلسله متن های بازنگری ابعاد جنگ نرم

پاتوق شیشه ای سلسله نشست های جدید خود را با محوریت موضوع جنگ نرم در اصفهان شروع کرده است که جلسه نخست این نشست ها روز سه شنبه 1 تیر ماه 89 در سالن همایش های کتابخانه مرکزی شهرداری با عنوان "اسب تروا - Trojan Horse" و حضور دکتر حسن لاسجردی - کارشناس ارشد مسائل استراتزیک - برگزار شد که موضوع این جلسه پیرامون مفهوم شناسی و بررسی ریشه ها ، پیشینه ، حامیان و تاکتیک های جنگ نرم بود؛ هر چند این جلسه به خاطر بحث های صرفا تئوری و ریشه ای کمی خسته کننده بود اما با توجه به اینکه جلسات آینده موضوعات به نوعی حالت مصداقی پیدا می کنند و کارشناسان برجسته ای دعوت میشن ، پیشنهاد می کنم دوستانی که در اصفهان هستن این جلسات را از دست ندن .

در ابتدا لازم می بینم اشاره کنم که مطالب این سری متن ها که ان شاء الله به مرور در وبلاگ قرار می دهم ؛ خلاصه ای است که یا شخصاً از جلسات یادداشت برداری کرده ام یا از جزوات ارائه شده در این نشست ها تهیه شده که در صورت استفاده از متن های نشریات و جزوات ارائه شده در جلسه نام نویسنده متن و منابع و مآخذ نیز ذکر میشه.

و اما محتوای این نشست :

مفهوم شناسی جنگ نرم

در ابتدا به مفهوم شناسی جنگ نرم از حیث ریشه یابی لغوی خواهیم پرداخت. در اولین گام‌ها باید دانست جنگ نرم - Soft War- شامل دو قسمت است ؛ کلمه "جنگ - War" که خود معنا و مختصات و استاندارد خود را داشته و نیز کلمه "نرم - Soft" که شابلون مختص به خود را دارد.
در خصوص واژه جنگ به نوعی آشنایی ذهنی با مفهوم آن وجود دارد و اگر بخواهیم کمی دقیقتر و کارشناسانه تر به آن نگاه کنیم می توان گفت که استفاده قهری از ادوات مختلف نظامی در راستای نفی و از پیش رو برداشتن رقیب یا دشمن را جنگ می نامیم در جنگ های نظامی به دلیل وضوح نسبی عملکرد طرفین و سلاح ها و تجهیزات مورد استفاده مواضع هر کدام به نوعی روشن و قابل بررسی می باشد ؛ اما هنگامی که این منازعه و درگیری و برتری جویی از عرصه واضح میدان نظامی به حوزه جنگ نرم وارد می شود ، خیلی چیزها تغییر می کند و سرنوشت ها به نوعی دیگر رقم می خورد.

در جنگ نرم عملکرد به شیوه غیر قهری می باشد، و از لوازم و تجهیزات و زیر ساختهایی استفاده می شود که بدون توسل به خشونت ، قدرت حاکمه را مجاب به کناره گیری از قدرت می کند ؛ در خصوص جنگ نرم مفاهیم زیادی می توان یافت که هر کدام سعی در ارائه تعریف درستی از این رویارویی و منازعه دارند ، در زیر به عباراتی اشاره می کنم که در راستای ارائه مفهوم و معنای جنگ نرم می باشد ؛

  • در جنگ نرم مواجهه ای کاملاً مستقیم امّا پاستوریزه را شاهدیم که تحولی نسبتاً آرام در راستای به چالش کشیدن قدرت حاکمه و اپوزیسون* را پی می گیرد.
  • در جنگ نرم ، طرف مهاجم با افزایش فاصله بین دو قدرت درگیر جنگ به نوعی سعی می کنند هزینه های جنگ ، هزینه های اجتماعی و سایر هزینه های احتمالی را کاهش دهد - در تجربه معمولا این پیش بینی نتیجه مورد نظر را نداشته است -
  • جنگ نرم را می توان جنگ ایدئولوژیک و تلاش برای اقناع و رضایتمندی معرفی کرد ؛ چراکه تلاشها ، ادوات و تجهیزات ، روشها و رویکردها به سمت تغییر نگرش و نحوه تفکر اجتماع جهت دهی می شوند.
  • بر اساس دیدگاهی ، عده ای معتقدند جنگ نرم در جوامعی مطرح شده و پرداخته می شود که نظام سیاسی حاکم ، از نوع دیکتاتوری باشد.
    در این دیدگاه باید اشاره کرد که در نظام های غیر دیکتاتوری ، با تغییر تعریف از جنگ نرم ، اپوزیسیون به دنبال گذار از دموکراسی به اقتدارگرائی هستند.
  • عده ای نیز بر این باورند که جنگ نرم راه کاری ست که پس از جنگ سخت نظامی و در ناکارآمدی و با شکست مواجه شدن آن به کار گرفته می شود .

به طور خلاصه می توان جنگ نرم را منازعه ای جدی اما غیرخشونتی و با استفاده از ابزارآلات و تجهیزات خاص خود شناخت که دارای 4 ویزگی کلی زیر می باشد
+ دارای حرکت بودن و شروع از نقطه ای 0 تارسیدن به 100 
+آرامی حرکت 
+جابجایی قدرت
+چالش دو قدرت در صحنه


تاریخچه جنگ نرم

در خصوص تاریخچه جنگ نرم و نگاه جدی به این نوع از درگیری نظرات و آرا مختلفی وجود دارد که شاید بتوان گفت اشاره ای که در زیر می آید به نوعی جدی ترین رویکرد به جنگ نرم و ورود به آن می باشد :

در آغاز دهه 1970 کشمکش و منازعه بین نظام دو قطبی دنیا به اینجا انجامید که شوروی بعد از 30 سال مواجهه با آمریکا تصمیم گرفت با تغییر نگرش در نحوه مقابله ؛ از مقابله جنگ سخت و نظامی به روشی غیر نظامی و غیر خشونت آمیز تغییر رویکرد داشته باشد.
این تغییر رویکرد با ارائه تئوری "همزیستی مسالمت آمیز" از طرف نظام کمونیست شوروی معرفی شد و از آن سو نظام لیبرالیست آمریکا در CIA "کمیته خطر جاری" را  پی ریزی می کند .
وظیفه این کمیته بررسی ، شناخت و یافتن زمینه های مقابله غیر نظامی با شوروی تعریف می شود و این کمیته تا زمان فروپاشی نظام شوروی همواره رویارویی آمریکا و شوروی را همراهی می کند و بعد از فروپاشی شوروی به "کمیته صلح جاری" تغییر نام می دهد تا اهداف آمریکا را در زمینه مدیریت جنگ نرم در کشورهایی که ساختار سیاسی مخالف دارند را پی گیری نماید.

در تاریخ جنگ نرم به نام کشورهای دیگری نیز بر می خوریم درگیر این نوع از جنگ بوده اند ، مانند ؛
- صربستان      -گرجستان     -اوکراین        - لبنان و ....


سایر نکات و موارد قابل توجه در رابطه با جنگ نرم

 ?از جمله تئوریسین های معروفی که در رابطه با جنگ نرم می توان به او اشاره کرد جین شارپ است. وی محقق آمریکایی ست در موسسه آلبرت انیشتن که با ارائه نسخه های جدید تئوری های کاربردی در حوزه جنگ نرم به پدر جنگ نرم مشهور شده ؛
جین در سال 1993 با چاپ کتابی با نام "از دیکتاتوری تا دموکراسی" در واقع به ارائه مجموعه 198 ماده ای از دستورالعمل های کاربردی و عملیاتی برای تغییر قدرت حاکمه توسط اپوزیسیون می پردازد.
در این دستورالعملها به اقداماتی اشاره شده که به نوعی رد پا و بروز بسیاری از آنها را در همه جنگ های نرم و انقلابات مخملی و رنگین دهه اخیر می توان یافت ؛ من جمله ؛ 
+ اجرا و ارائه سرود های همگانی
+ تشکیل و اداره خانه های تیمی
+ میتینگ ها و سخنرانی های حزبی و گروهی
+ راهپیمایی و تظاهرات خیابانی
+ استفاده از رنگ ها و نماد های خاص
+ شعار سازی و شعار گرائی
+ دیوار نویسی
+ تشییع جنازه ساختگی
و ....


?عوامل مؤثر و کلیدی که ارکان اصلی بوجود آمدن جنگ نرم را تشکیل می دهند عبارتند از :
+ عوامل داخلی (وجود افرادی به عنوان اُپوزیسیون و مخالف در داخل کشور و نظام حاکمه ی هدف)
+ کشور های خارجی (اُپوزیسیونهای خارجی و قدرت های مخالف با کشور هدف)
+ سازمان های بین المللی غیر رسمی نظیر NGO ها ، خیریه ها ،  و ...
+ رسانه ها و فناوری های ارتباط دهنده جمعی

جنگ نرم


در ادامه ویژگی هایی از جنگ نرم معرفی شده که برای بازشناخت حرکت ها و رگه های عملیاتی جنگ نرم در پوششهای مختلف مفید هستند :

# بینا بین بودن و اتخاذ سیاست های منطبق بر آرای میانه ای ،و حرکت آرام و غیر طوفانی در گذار زمان داشتن ، که سبب غیر قابل تشخیص بودن حرکت می شود. در این جریانات به نوعی هم خشونت دنبال می شود و هم اصلاحات ؛ و هم سازمانهای مخفی دنبال می شود و هم ارتباط با بدنه بروکراسی و نظام حاکمه حفظ می شود .
# جریاناتی که اهدافشان دنبال کننده ی هدف تغییر حاکمیت می باشد و برای نیل به مقصد خود بیشتر از راهکارهای مسالمت آمیز نظیر مباحثه ، مصالحه و نفوذ در ارکان حاکمیت استفاده می کنند.
# تجمعات و گردهمائی ها و همگرائی های حزبی تشکیلاتی بین گروههایی که تفکرات و نگرشهای متفاوت دارند ، اما در هدفی مشترک متفق می شوند و آن هدف هدفی نیست جز - تغییر حاکمیت -

*بیانات مقام معظم رهبری 14/6/1388

* اُپوزیسیون : قدرت مخالف و معارضی که در درون حاکمیت و در خارج از آن بر خلاف قدرت و سیاست و اهداف حاکمیت فکر کرده و جبهه گیری می کنند.





نظر  

نوشته شده توسط رضا در دوشنبه 89/5/11 ساعت 6:0 عصر موضوع خلاصه، جنگ نرم، سخنان رهبری | لینک ثابت


<      1   2